wandeling noord-portugal


druiven douro noord-portugal


kerk vila real


uitkijkpunt Douro


treinreis douro gebied


natuurgebied noord-portugal


dorp noord-portugal


logo realtours


8-DAAGSE GROEPSREIS IN
AUTHENTIEK NOORD-PORTUGAL

LANGS VERBORGEN SCHATTEN IN EN ROND HET DOURO GEBIEDDag 1

Aankomst op het vliegveld van Porto. Transfer per minibus naar een viersterren hotel in Vila Real. Afhankelijk van de aankomsttijd wordt er een informatiebijeenkomst gehouden op deze middag of op dag 2 na het ontbijt.

Dag 2

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een tour door de stad Vila Real. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zullen wij te voet bezichtigen. Vervolgens vertrekken we naar “Casa de Mateus”, bekend van de ‘Mateus Rosé wijn’, waar u een Nederlandstalige rondleiding door het landhuis krijgt en de omliggende tuin kunt bekijken voordat we gaan lunchen in een authentiek restaurant waar lokale gerechten geserveerd worden. Na de lunch gaan we naar een prachtig uitzichtpunt over de Douro vallei - Werelderfgoed van de Unesco - en via een stuwdam in de Douro rivier bezoeken we daarna een Quinta waar u een rondleiding krijgt door de wijnkelder, gevolgd door een proeverij. Vrije avondmaaltijd.

Dag 3

Deze dag staat in het teken van de Douro – dé beroemde Port streek. We reizen per trein naar een schitterende, afgelegen, plek aan de rivier, midden tussen de heuvels met wijngaarden van de bekendste porthuizen. Na de lunch in een traditioneel restaurant, maken we een boottocht over de rivier. Wij komen dan aan in het sfeervolle stadje Pinhão, hier kunt u genieten van de omgeving in het hart van het Douro gebied voordat we naar het hotel terugkeren.

Dag 4

We staan vroeg op om een wandeling te gaan maken door het prachtige natuurgebied Serra do Alvão. Onder begeleiding loopt u door het berglandschap waarin rotsen, heide, bos en riviertjes elkaar afwisselen. Na een korte stop in een blokhut bezoeken we het hoogstgelegen dorp van het gebergte. Niet ver van dit typische dorpje zullen we stoppen voor een picknick in de vrije natuur, met producten uit de streek! De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de grootste waterval van het gebied. Vrije avondmaaltijd.

Dag 5

We vertrekken uit het hotel in Vila Real. Na een korte rondleiding door Régua heeft u deze ochtend de tijd om deze mooie stad aan de Douro nader te verkennen. We lunchen gezamenlijk in Régua. Na de lunch gaan we naar de stad Lamego en maken we een stadswandeling langs de hoogtepunten van de stad. Hierna brengen we u naar uw overnachtingsplaats (een kleinschalige traditionele Quinta met goede faciliteiten waar u geheel tot rust kunt komen) waar u de komende dagen zult verblijven.

Dag 6

Vandaag nemen we u mee naar een aantal unieke, historische dorpen en plaatsen in de buurt van Lamego, waar de geschiedenis van de streek tot leven komt. We gaan eerst naar een dorp waar de enige versterkte brug van Portugal staat met een toren erbij. Vervolgens krijgt u een rondleiding door de fabriek en wijnkelder van de meest belangrijke Espumante uit Portugal, uiteraard kunnen we hier een glaasje van proeven. Daarna gaan we door naar een plaats waar restanten van een oude joodse wijk bewaard zijn gebleven en aansluitend lunchen we in een lokaal restaurant met typische streekgerechten. Deze middag brengen we een bezoek aan de ruïnes van het eerste Cisterciënzer klooster van Portugal. Hierna brengen we u terug naar uw Quinta.

Dag 7

Deze laatste dag voor vertrek kunt u geheel naar eigen voorkeur invullen. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van het zwembad of andere faciliteiten van de Quinta. Wij lunchen gezamenlijk in de stad ter afsluiting van de reis.

Dag 8

Vertrek uit Lamego. Transfer naar de luchthaven van Porto voor de terugreis.

Minimum aantal deelnemers: 6 personen
Maximum aantal deelnemers: 8 personen